-
2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
-
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Tereyağını erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar iyice kavurun.
Üzerine tarifteki soğuk suyun tamamını ekleyin.
Suyu eklerken kavurduğunuz unu hızlıca karıştırın.Karışım kaynayınca tuzunu ekleyin.
Sarımsakları rendeleyin. Yumurta sarısı ve limon suyu ile terbiye malzemelerini güzelce çırpın.
Yavaş yavaş kaynayan çorbaya ekleyin.
Bir tavada sosu için tereyağını eritin. Nane ve tatlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
Dilerseniz tenceredeki çorbaya dilerseniz servis sırasında tabakların üzerine sosu dökebilirsiniz.
#Katmerun #hamurişi #tarif #unçorbası #çorbatarifi #lezzetlitarifler #pratiktarifler