Facebookinstagram

İçli Bazlama Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
İçli Bazlama Tarifi

çli bazlamanın Katmer'li lezzet hali??

Malzemeler

4 su bardağı #Katmerun
1/2 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı

Dilediğiniz iç harç

Yapılışı

Öncelikle buzdolabında muhafaza ettiğiniz yaş mayayı, oda sıcaklığında beklettikten sonra ılık sütle karıştırın ve aktif hale gelmesi için 5-10 dakika kadar bekletin. Derin bir karıştırma kabına aldığınız unun orta kısmını açarak maya karışımını dökün. Ilık su ve tuzu da ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlayın. Başlarda cıvık bir hal alan ve sonrasında kıvam alan hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakın. Mayalanıp kabaran hamuru, altı eşit parçaya böldükten sonra unlanmış tezgah üzerinde hamur parçalarını elinizle açın. Belirli bir kalınlık ve hacmi olan mayalı ekmeklerin içine kavurduğunuz iç harcını ekleyip elimizle açtığımız iki parçanın ortasına yerleştirip kenarlarını kapatalım; kızgın bir tavada arkalı önlü ters çevirerek, hafif renk alana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun...

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram