Facebookinstagram

Şerbetli İrmik Tatlısı

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Şerbetli İrmik Tatlısı

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI
 
 
Malzemeler
  •  
  • 2,5 su #Katmerun
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet kabartma tozu
 
Şerbeti İçin
 
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
 
Üzeri İçin,
 
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
 
Yapılışı
 
Öncelikli olarak şerbet hazırlanmalıdır. Şerbet için uygun br tencere ayarlandıktan sonra içerisine toz şeker ve su koyulur. Şerbet tenceresi ocağa alınarak kısık ateşte şekerler eriyinceye kadar karıştırılır. Şekerler eridikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra içerisine limon suyu eklenip şerbet ocaktan alınır. İrmik tatlısında şerbetin soğuk, tatlının ılık olması önemlidir. Bu sebeple şerbet soğurken diğer bir yandan irmik tatlısı yapımına geçilir. Bunun için geniş bir karıştırma kabı alınır. Kabın içine önce yumurtalar kırılır ve şeker ilave edilir. Şeker eriyinceye dek mikser yardımıyla yaklaşık 3-4 dakika kadar çırpılır. Sıvı yağdan sonra içerisine yoğurt ilave edilir. Son olarak irmik de ilave edilerek tüm malzemeler yaklaşık olarak 2-3 dakika daha çırpılır. Ayrı bir yerde un ve kabartma tozu karıştırılır. Eleyerek eklemeniz daha iyi olacaktır. Tüm malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. İrmik tatlısı için dikdörtgen ve yüksekliği olan bir fırın kabı tercih edilebilir. Fırın kabının her tarafı margarin yada sıvıyağ ile yağlanarak hazırlanan irmikli harç kaba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirilir. Fırın kapağı ilk 20 dakika açılmamalıdır. Daha sonra bir bıçak yardımıyla pişmesi kontrol edilir. Pişen kek fırından çıkarılır ve ılık hale gelmesi için oda sıcaklığında bekletilir. Daha sonra istenilen şekillerde dilimlenir ve kaşık yardımıyla üzerine şerbet gezdirilir. Tatlının tüm şerbeti çekmesi için bir süre beklenir. Tabağa alınan tatlının üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
 
#Katmerun #hamurişi #tarifler #irmiktatlısı #irmiktatlısıtarifi #şerbetliirmiktatlısı #lezzetlitarifler #pratiktarifler #Katmerunmutfakta

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram