Facebookinstagram

Patatesli Kol Böreği

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Patatesli Kol Böreği

Patatesli Kol Böreği
 
Malzemeler
 
Hamuru için
  •  
  • 1 kg #Katmerun
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 subardağı yoğurt
  • 1 paket kabartmatozu
  • tuz
 
Harcı için
  •  
  • 5 adet patates
  • 1 kg kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 demet maydanoz
  • tuz
  • Kimyon
  • karabiber
 
HAZIRLANIŞI
Un, sıvı yağ, süt, yoğurt, kabartma tozu ve tuz ile hamur yoğurulur.
Bezelere ayrılarak buzdolabında 45-60 dakika dinlendirilir.
Bir yandan patatesler haşlanır. Soğan ve kıyma baharatlarla kavrulduktan sonra haşlanıp ezilmiş patateslerle karıştırılır.
ince ice kıyılmış maydanozlar eklenir.
4 adet beze 15-20 cm kadar açılıp üst üste konulur katlanır.Bu beze yufka büyüklüğünde açılır.
Bir tarafına harç konularak sarılır ve yağlanmış tepsiye alınır.
Tepsiye konulan börekler istenilen büyüklüğe göre kesilir.
Üzeri kızarıncaya kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
 
#Katmerun #Tarif #Hamurişi #Börek #Kolböreği

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram