Facebookinstagram

Limonlu İrmikli Kek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Limonlu İrmikli Kek Tarifi

Limonlu İrmikli Kek Tarifi
 
Malzemeler:
 
Bir buçuk su bardağı #Katmerun
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı vanilya
3 adet yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
 
 
Şerbet Malzemeleri:
 
1 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 limon
 
Yapım Aşaması
 
Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatıyoruz.
Dilimlediğimiz limonu da ekleyip biraz daha kaynattıktan sonra soğuması için ocağın altını kapatıyoruz.
Bir karıştırma kabına zeytinyağı, sıvı yağ ve şekeri alıp mikserle iyice çırpıyoruz.
Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Vanilya, kabartma tozu ve irmiği de katıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
Hindistan cevizi ve elenmiş unu da ekleyip tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
Karışımı yağlanmış orta büyüklükte kare kalıba boşaltıp üzerini spatula ile düzeltiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz.
 
#irmiklikek #kektarifi #katmerunlutarifler #hamurişikatmerinişi #limonlukektarifi
 
 
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram