Facebookinstagram

Kupta Kadayıflı Muhallebi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Kupta Kadayıflı Muhallebi

Kupta Kadayıflı Muhallebi
 
Malzemeler
 
  • 150 gram kadayıf
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
 
Muhallebi için;
 
  • 1 yemek kaşığı #Katmerun
  • ½ litre süt
  • ½ paket vanilin
  • ½ su bardağıtoz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 150 gram tereyağı
 
Süsleme için;
 
Çilek
 
Yapılışı
 
Kadayıf 2-3 saat boyunca buzlukta bekletildikten sonra iki el arasında ovarak kırılması sağlanır.Tavada tereyağını eritip kadayıfları ekleyerek kavurun. Daha sonra kavrulan kadayıfları soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Un, şeker ve nişastayı tencerede karıştırın. Üzerine süt ilave ederek orta ateşte pişirin. Kıvamını aldıktan sonra 3-4 dakika kısık ateşte kaynatın. Vanilya ve tereyağını da ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Servis edeceğiniz kup içerisine, alt kısmına bir kat kadayıf koyun. Kadayıfların üzerine bir kat muhallebi dökün. Üzerine tekrar bir kat kadayıf ekleyip çilek ile süsleyin. Aynı işlemi diğer kuplara da uygulayın.
Afiyet Olsun...
 
#Katmerun #hamurişi #tarifler #kadayıflımuhallebi #muhallebitarifleri #lezzetlitarifler #pratiktarifler

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram