Facebookinstagram

Kol Böreği Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Kol Böreği Tarifi

Malzemeler
 
  • 1 adet yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr lor peyniri
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yufka
  • Sıvıyağ
  • Çörekotu
 
Hazırlanışı
 
Bir kâse içerisine süt, 1 yumurta ve zeytinyağını karıştırarak çırpmaya başlayın.
Yufkaları açtıktan sonra 1 yufkanın üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımı sürün.
Diğer yufkayı da üzerine koyun ve ona da yumurtalı karışımdan sürün.
Lor peynirini iyice ezdikten sonra yufkanın üzerine dağıtın.
Yufkaları sağ-sol olarak içe katladıktan sonra yufkayı içe doğru sarın ve ortadan ikiye kesin
Fırın tepsisini yağlayın ve börekleri koyun.
Böreklerin üzerine 1 adet yumurta sarısını sürdükten sonra isteğinize göre üzerine çörekotu serpiştirin.
Daha önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 15 dakika pişirin.
Pişen böreklerinizi kesin ve servis edin. Afiyet olsun:)
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram