Facebookinstagram

Kıymalı Pide Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Kıymalı Pide Tarifi

KIYMALI PİDE TARİFİ

Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Tuz, su


İç harcı için:
 

  • 1/2 kg kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 kaşık salça


İç hazırlanması: 
Soğanlar küçük küçük yemeklik boyutlarda doğranır. Pembeleştirilinceye kadar kavurduktan sonra kıyma da eklenir biraz kavrulduktan sonra salça ilave edilir. 
Tuzu biberi konur. Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirmeye devam edilir.

Hamur için: 

Bir bardak ılık suyun içinde şeker eklenmesi ile maya eritilir.
Maya kabarıncaya kadar beklenir.
Unun ortası havuz şeklinde açıldıktan sonra tuz ve kabaran maya eklenerek yoğrulur.
Gerekirse ihtiyaca göre su veya un ilavesi yapılabilir. Güzelce yoğrulan hamur önceden yağlanmış bir kabın veya tepsinin içinde dinlenmeye bırakılır.
İki kat olunca kabaran hamurun içindeki havası alınır. Elimizle parçalar kopararak pasta tabağı içi kadar yuvarlak şekilde büyültülür.
Üzerine suyla sulandırılmış katıca salça sürülür ve kıymalı harçtan her yerine konulur.
Ev Yapımı Kıymalı Pide 200 derecede pişirilir.

#Katmerun #hamurişi #Tarifler #Kıymalıpide

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram