Facebookinstagram

Kıymalı Pide Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Kıymalı Pide Tarifi

Malzemeler:
 
  • 2 Bardak #Katmerun
  • 1.5 Bardak ılık su
  • 1 Tatlı kaşığı kuru maya (yaş maya da kullanılabilir.)
  • 2 Tatlı kaşığı tuz
 
İç Harcı:
 
  • 250 gram Kıyma
  • 1 Orta boy dolmalık biber
  • 1 Büyük boy soğan
  • Yarım Demet maydanoz
  • 1 Domates
 
Hazırlanışı
 
Un bir kap içine alınıp üzerine tuz serpildikten sonra ortasına maya konulup güzelce karıştırılır. Ilık su ile kıvamında bir hamur elde edilir. Dinlenmesi için 45 dakika ılık bir ortamda üzeri kapalı hamur mayalandırılır. İç malzemelerin hepsi bir robota konup en yüksek ayarda mikserden geçirilip bir kase içine alınır.
Mayalanmış hamur 4 parçaya bölünür. Tezgah üzeri güzelce unlanıp elimizde önce yuvarladıktan sonra uzun olacak şekilde hamuru şekillendirip merdane ile kayık şeklinde açılır. 3-4 yemek kaşığı kadar iç malzeme üzerine konulup elimizle her tarafına yedirilip kenarları 1 cm kadar içeri kıvrılarak şekil verilir. Kenarlarına yumurta sürülüp istenilirse üzerine yumurta akıtılır.
Dikkatlice tepsiye alınıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında çıtır çıtır ve iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcak çıktığında üzerine ve pide kenarlarına tereyağı sürülüp sıcak servis yapılır.
 
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Pide #Kıymalıpide

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram