Facebookinstagram

Evde Katmer Tatlısı Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Evde Katmer Tatlısı Tarifi

EVDE KATMER TATLISI TARİFİ:
 
MALZEMELER
 
Hamur için;
 
  • 2 su bardağı #Katmerun
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
 
 
İçi için;
 
  • 200 gram kaymak
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 200 gram Antep fıstığı
  • Tereyağı
 
Süslemek için;
 
  • Antep fıstığı
 
YAPILIŞI
 
Unu, suyu ve tuzu karıştırıp güzelce yoğurun. Ardından dört eşit parçaya bölün. Ayırdığınız parçaları merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.
Genişleyen hamurları yağlı bir zemin üzerinde iyice esneterek ve zemine vurarak inceltin.
Yufkanın tüm yüzeyine bir miktar tereyağı sürün ve kare hale gelecek şekilde kenarlarını içe doğru katlayın.
Daha sonra bir miktar kaymak koyun. Üst kısmına biraz fıstık serptikten sonra ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
 
#Katmerun #hamurişi #tarifler #katmertatlısı #katmertarifi #katmertatlısıtarifi #evdekatmeryapımı #lezzetlitarifler #katmerunmutfakta

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram